HYUNDAI KONA mali terenec, ki ne zapelje mimo neopazno.

Klasična bencinska Kona že za 15.490€.

Ne spreglejte trenutno veljavne akcije 

Ali rabimo še kakšen argument, zakaj ravno Kona? Ne skrbite, tu imamo še dva ;)

Sedaj sta tu še ELEKTRIČNA in HIBRIDNA KONA. 

Hibridna KONA že od 22.900 € dalje (2.000€ subvencije in eko kredit EKO sklad z obrestno mero 1,3%)

ali

ELektrična KONA že od 36.500 € dalje (6.000€ subvencije in eko kredit EKO sklad z obrestno mero 1,3%)

Električna KONA

Dizajn, ki naelektri

Najnovejša članica modelne družine KONA vam s pomočjo električne energije omogoča, da z litrom goriva pridete še dlje! In vse to brez, da bi vam bilo treba polniti baterijo ali spreminjate svoje vozniške navade. Opremljena je namreč tako z bencinskim kot električnim motorjem, ki v izjemno usklajenem tandemu znižujeta raven emisij in prispevata k vrhunski varčnosti.

 

Drzna zunanjost.

Nova KONA Hybrid izžareva samozavest in edinstveno eleganco, ki sta večkrat nagrajeni dizajn KONE povzdignila med avtomobilske zvezde. Kombinacija njenih mišičastih potez in trendovskih poudarkov poskrbi, da je vznemirljiva s prav vsakega zornega kota.

 

Oglejte si novo KONO Hybrid v elementu

Nova KONA Hybrid je dokaz, kako zabaven je lahko okolju prijazen avtomobil. Njeno vpadljivo eleganco namreč bogati inovativen hibridni pogon, ki prinaša izjemno raven varčnosti.

Vozna dinamika

Kaj je hibridno vozilo?

Da bi varčno vožnjo popeljala na novo raven, je nova KONA Hybrid opremljena tako z bencinskim kot tudi z električnim motorjem. Agregata skupaj tvorita tako imenovani paralelni hibridni sistem, saj med vožnjo sodelujeta. Električno energijo, ki poskrbi za manj emisij in nižjo porabo, pri tem zagotavlja zmogljiva litij-ionska polimerna baterija. Pogonski sklop tako glede na okoliščine tekoče preklaplja med električnim in bencinskim pogonom, seveda pa lahko istočasno uporabi tudi oba skupaj. Električni motor obenem pomaga tudi pri zaviranju, pri čemer s pomočjo regeneracije zavorne energije polni baterijo, tako da tega ni treba storiti vam.

Električna KONA že od 36.500 € dalje - ECO subvencija 

Popolnoma nova električna KONA.

  • Impresiven doseg
  • Drzne linije
  • Vsestranskost in prostornost športnega terenca

Električna moč, ki vam požene kri po žilah.

Popolnoma nova električna Kona predstavlja ubrano kombinacijo vsestranskosti in užitka v vožnji. V svoj segment prinaša popolnoma svež veter, saj je prvi kompaktni SUV na električni pogon. Odlikuje jo izjemen doseg, ki ga nadgrajujeta prostornost in drzen izgled. To je avto, ki ne sklepa kompromisov.

Drzen dizajn

Dizajn nove električne Kone, ki izklesane poteze združuje s stilsko priostrenimi elementi, jemlje dih z vsakega zornega kota. 

Zaprta maska motorja ni le spoj drznega oblikovanja in aerodinamičnih ambicij, temveč tudi ponosno naznanja električno poreklo nove električne Kone. Edinstven dizajn dopolnjujejo svojstveno oblikovan prednji odbijač in Konini ikonični dvodelni žarometi.  

Dizajn nove električne Kone, ki združuje izklesane linije in stilsko priostrene elemente, jemlje dih z vsakega zornega kota. Mišičaste površine se odlično ujemajo s krepkimi črnimi obrobami blatnikov, ki poskrbijo, da do izraza pride njen terenski značaj.

Prilagodljivo polnjenje

Ko gre za polnjenje litij-ionskih baterij, nova električna Kona ponuja široko paleto možnosti. Napolnite jo namreč lahko doma ali pa kar na poti, in sicer s pomočjo hitre polnilne postaje. Baterije odlikujejo minimalen spominski efekt, hitro polnjenje, izjemna varčnost in osupljiva zmogljivost.

Sistem za regeneracijo zavorne energije

Ta sistem zbira električno energijo, ki nastane, ko vozilo zavira z elektromotorjem in ne z zavorami. Zavorna energija, ki pri tem nastane, se shranjuje v baterijah in s tem električni Koni omogoča višjo raven napolnjenosti. Intenzivnost delovanja sistema je mogoče preprosto nastaviti kar s pomočjo obvolanskih ročic.

Hyundai se z novim modelom Kona med zadnjimi avtomobilskimi znamkami podal v razred majhnih crossoverjev oziroma mestnih športnih terencev. Kona je dolga 4,16 metra, široka 1,8 metra in visoka 1,55 metra. Obenem ima kona solidnih 17 centimetrov oddaljenosti od tal. Kona je malo manjša kot Santa fe in Tucsona. Avto je na voljo v desetih barvah, prav tako tudi v dvobarvnih kombinacijah. Za doplačilo so na voljo tudi strešni nosilci in kolesa, velika do 18 palcev.

Notranjost: V notranjosti ima Kona precej skupnega z novo generacijo i30. Na sredinski konzoli ima lahko tudi osempalčni zaslon na dotik, pred voznikom pa nov sistem za projekcijo podatkov o vožnji (head-up display). Podatki se ne bodo prikazovali na vetrobranskem steklu, temveč na večji dvignjeni ploščici na vrhu armaturne plošče. Notranjost bo po napovedih manj drzna od zunanjosti.

Kona z bencinskim motorjem je na voljo že za 15.290€.

Na voljo sta dve benciski izvedenki. To sta osnovni trivaljni bencinski litrski motor in 1,6-litrski turbomotor, ki je na voljo v kombinaciji s šeststopenjskim dvosklopčnim menjalnikom in štirikolesnim pogonom. Kmalu bo kona v Evropi na voljo tudi z 1,6-litrskim dizelskim motorjem.

V kombinaciji s sedemstopenjskim menjalnikom bo kona omogočala tudi izbiro načina vožnje med normal in sport.

Nova Kona predstavlja urbanost in dinamičnost.

Lepo vabljeni na testno vožnjo.

Ekipa Avto Lušina d.o.o.