POMEMBNO OBVESTILO

Zaradi gradbenih del je dostop do Avtohiše Lušina mimo pokopališča Lipica onemogočen. Za obvoz prosim sledite oznakam za LIPICO.

V kolikor ste že prišli do kraja Lipica, vas oznake za obvoz peljejo v SMERI ŠKOFJA LOKA ter nato, na drugem križišču zavijete proti SMERI ŽIRI. Na drugem krožišču pa vas usmerjevalne table usmerijo na STARO CESTO Škofja Loka – Ljubljana.

Nadaljujete v smeri proti naši vasi Gosteče in pri AVTOBUSNI POSTAJI, bodite pozorni na tablo Avtohiše Lušina.

Iz smeri Ljubljana vam predlagamo, da se v Medvodah pri trgovini Spar zavijete levo in nato nadaljujete proti nam po stari cesti Ljubljana – Škofja Loka, mimo vasi Sora in Draga.

V primeru, da imate dodatna vprašanje kako priti do nas, smo vam na voljo na: 04 50 22 015.

Zahvaljujemo se vam za razumevanje.

________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

KAJ PA LAHKO POČNETE MEDTEM, KO ČAKATE NA SVOJE VOZILO?


Prisluhnite našim namigom za sprehode ter Ponudba domačije Lušina.

 

ŠPORTNE AKTIVNOSTI med vašim čakanjem. Zakaj ne bi čas, ko je vaše vozilo v delu strokovnih avtomehanikov, porabili koristno tudi zase.

Sprehod in dobrote ob nabrežju reke SORE

Morda bi se želeli sprehodili po čudoviti okolici in nabrežju reke SORE. Spomladi lahko naberete okusen regrat ali pa čemaž. Če pogled usmerimo malo navzgor lahko najdemo zdrave smrekove vršičke, jeseni pa polno gob (lisičke, jurčki, itd.). V tem trenutku verjetno lahko že kar vohate gobovo juho, kajne?

Vzpon na hrib OSOLNIK (858m)

Ali pa bi se morda radi povzpeli na Hrib Osolnik (858m), ki se skrit med gostim gozdom skriva nad našo vasjo. Z vrha se vam odpre čudovit pogled na vse strani od Triglava do Karavank ter Kamniško-Savinjski Alp, pa na medvoško stran in  naprej na ljubljansko kotlino.

Ogled starega mesta ŠKOFJA LOKA

Ob naročilu na servis povejte, da želite čas izkoristiti z obiskom starega mesta Škofja Loka. Le 4km od nas je eno najlepših slovenskih mest. Arheološke najdbe kažejo, da je bilo škofjeloško ozemlje naseljeno vse od bakrene dobe (4. in 3. tisočletje pr. K.) naprej. V času velikega preseljevanja ljudstev se je tu naselil slovanski živelj, saj so imena naselij še pred podelitvijo ozemlja freisinškim škofom nosila slovanska imena. Več o Škofji Loki si lahko preberete TU.

JAHANJE NA DOMAČIJI LUŠINA

Kot izredno zanimivost pa vam na naši Domačiji Lušina nudimo JAHANJE KONJ. Tiste bolj predrzne vabimo, da si rezervirajo termin za jahanje v družbi inštruktorjev.

V DRUŽBI ŽIVALI v naši vasi boste poleg konj lahko srečali mnogo živali. Najbolj "scrkljan"  je absolutno naš border collie Doni. Sosedov pujsek Tayson pa je glavni šef na vasi. Ob cerkvi Sv. Andreja se pasejo ovce z majhnimi jagenjčki, pazi pa jih ata oven. Poleg njih se veselo sprehaja še naša kozica Rozi. Ena največjih atrakcij na vasi pa je sova, ki kuka iz dimnika nad našim servisom.

Ljubitelji narave, živali in konj vabljeni, da nas obiščete in si ogledate našo domačijo, kjer živali in ljudje živimo v sožitju. Če se želite naučiti oskrbe konj in jahanja, pridobiti naziv Jahač1 ali 2 oziroma le uživati v družbi naših kosmatincev, smo tu za vas.

Spletna stran domačije Lušina